21-05-09

74) Angels and Demons.

decorationHet voorbije weekend opende Dan Browns verfilming van "Angels and Demons" (bij ons ook bekend als "Het Bernini Mysterie") nationaal in Spanje. En aangezien er al enkele dagen duchtig promotie gevoerd werd op tv en in de kranten, én de nieuwste Lancia (die ook te bewonderen was op het autosalon van Barcelona) één van de hoofdrollen had, was er dus reden genoeg voor een bezoekje aan de cinema. 

In Angels & Demons moet hoofdrolspeler Robert Langdon (gespeeld door Tom Hanks) een moord op een wetenschapper oplossen, en komt hierbij tot de ontdekking dat de Iluminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn de vier kardinalen waarvan men verwacht dat ze de grootste kans hebben om tot paus verkozen te worden, de zogenaamde preferiti, gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken.

Enfin, zoals je al kan opmaken uit de synposis hierboven, vormt "Angels and Demons" eerder een doordeweekse (zwakke) trhiller, waar de raadsels die de hoofdrolspelers moeten oplossen allen kinderspel lijken, en er uiteindelijk gewoon van kerk tot kerk gehuppeld wordt om het mysterie op te lossen. Anders dan bij "The Da Vinci Code" blijft de film na 5 minuten speelduur toch nog voldoende boeien om de rit uit te zitten... "Angels and Demons", voor wie op een regenachtige zondagavond écht niet weet wat te doen.

18-05-09

73) 90e Autosalon Barcelona

Vanaf 9 mei t.e.m. 17 mei hield het autocircus halt in Plaça Espanya in het centrum van Barcelona, voor de 90e keer sinds 1919. Hoog tijd dus voor Team Rubí om afgelopen zaterdag een bezoek te brengen aan het Salón de Autómóviles de Barcelona. Om 13.30u stonden Norma en ik aan de ingang op Plaça Espanya te wachten op Diego, die nog een tiental minuten extra op zich liet wachten (maar het was hem vergeven aangezien hij de dag ervoor tot 3u 's morgens aan het werk was geweest). En toen we dan uiteindelijk binnen waren, gebeurde volgens Norma hetzelfde als "wanneer je 2 kleine kinderen loslaat in een snoepwinkel"; binnen 3 minuten waren Diego en ik elkaar en Norma dan ook kwijt, want maar liefst 8 grote expozalen stonden vol met de allernieuwste automodellen, en bij de meesten was er dan ook nog de mogelijkheid om in de auto's te zitten, of om er gewoon wat op los te kwijlen.

Enfin, veel woorden ga ik er niet aan vuilmaken, aangezien foto's in dit geval veel meer zeggen dan 1000 woorden...van de nieuwste Ford Mondeo tot Hummer, Aston Martin, Ferrari, Lotus, enzovoort...geen wonder dat Diego en ik na 8 uur op de beurs te hebben rondgelopen nog altijd niet naar huis wilden (terwijl Norma al enkele keren subtiel had geïnsinueerd dat we die auto's toch al allemaal gezien hadden en we daarom toch niet nóg eens ernaar moesten gaan kijken). Ach vrouwen toch!

Veel meer foto's zijn dus te vinden op:  http://picasaweb.google.com/dasmichiel/11Mei2009

05-05-09

72) Baaaaarça!

Vrijdag was het 1 mei en heb ik dan ook maar lang geslapen (tot 11u ofzo), en dan heb ik de hele dag niets gedaan (moet ook maar eens kunnen hè). En dan rond de avond is een vriendin langsgekomen om mij uit te halen om naar een afscheidsfeestje van een kennis te gaan, die eind deze week naar Murcia vertrekt om daar te beginnen werken als grafisch ontwerper. We hadden dan ook afgesproken in Plaça Catalunya om 20u en voor de zekerheid de auto maar ondergronds geparkeerd - want op 1 mei zijn er allerlei betogingen in het centrum. Enfin, het feestje was eigenlijk meer een etentje (in een pas geopend restaurant dichtbij de Ramblas - http://www.carmelitas.biz), en de enige echte Catalanen waren de vriendin die me was komen uithalen en haar lief; de rest kwam o.a. van Brazilië, Uruguay, Mexico, Mallorca, Zaragoza, Kroatië en België ;-)

Rond 00.15u zijn we dan maar doorgegaan, en want de volgende dag moesten we om 10u al opstaan aangezien het zondag de verjaardag van de papa van mijn vriendin was en er de dag ervoor nog verschillende cadeaus moesten gekocht worden (en de winkels sluiten ´s zaterdags in de namiddag al). In de namiddag hebben we ons dan mentaal voorbereid op Madrid - Barça, want de laatste dagen ging elk nieuwsitem wel over "dé match van het jaar", en hoewel de wedstrijd pas om 20u begon, stonden om 18u al de eerste supporters te schreeuwen op de binnenplaats. En om 20u ging het spektakel dan van start, met elke keer als Barcelona een goal maakte een oorverdovend gegil, toeters, en wat vuurwerk. Toen 90 minuten later dan bleek dat Barcelona gewonnen had met 2-6, nam iedereen dan ook vlug de trein naar Plaça Catalunya om daar de overwinning te gaan vieren.

Zondag werd ik dan om 12u uitgehaald door mijn vriendin en haar ouders, om naar Sitges te gaan om daar in een restaurant aan het strand de verjaardag van de papa te vieren. Na het eten hebben we dan nog wat rondgelopen op de dijk, waar iedereen al in bikini en zwembroek rondliep aangezien de temperatuur ondertussen gestegen was tot 29 graden in de schaduw. Na nog wat rondslenteren hebben we dan om 21u de auto terug naar Barcelona genomen, en was ik om 22u terug thuis, net op tijd om Ramon te zien terugkomen van zijn weekend in Zaragoza, daarbij schreeuwend naar Diego (een fervente aanhanger van Madrid): "En, wat heeft uw ploeg dit weekend gedaan?" Ach, mannen en voetbal :-)