05-05-09

72) Baaaaarça!

Vrijdag was het 1 mei en heb ik dan ook maar lang geslapen (tot 11u ofzo), en dan heb ik de hele dag niets gedaan (moet ook maar eens kunnen hè). En dan rond de avond is een vriendin langsgekomen om mij uit te halen om naar een afscheidsfeestje van een kennis te gaan, die eind deze week naar Murcia vertrekt om daar te beginnen werken als grafisch ontwerper. We hadden dan ook afgesproken in Plaça Catalunya om 20u en voor de zekerheid de auto maar ondergronds geparkeerd - want op 1 mei zijn er allerlei betogingen in het centrum. Enfin, het feestje was eigenlijk meer een etentje (in een pas geopend restaurant dichtbij de Ramblas - http://www.carmelitas.biz), en de enige echte Catalanen waren de vriendin die me was komen uithalen en haar lief; de rest kwam o.a. van Brazilië, Uruguay, Mexico, Mallorca, Zaragoza, Kroatië en België ;-)

Rond 00.15u zijn we dan maar doorgegaan, en want de volgende dag moesten we om 10u al opstaan aangezien het zondag de verjaardag van de papa van mijn vriendin was en er de dag ervoor nog verschillende cadeaus moesten gekocht worden (en de winkels sluiten ´s zaterdags in de namiddag al). In de namiddag hebben we ons dan mentaal voorbereid op Madrid - Barça, want de laatste dagen ging elk nieuwsitem wel over "dé match van het jaar", en hoewel de wedstrijd pas om 20u begon, stonden om 18u al de eerste supporters te schreeuwen op de binnenplaats. En om 20u ging het spektakel dan van start, met elke keer als Barcelona een goal maakte een oorverdovend gegil, toeters, en wat vuurwerk. Toen 90 minuten later dan bleek dat Barcelona gewonnen had met 2-6, nam iedereen dan ook vlug de trein naar Plaça Catalunya om daar de overwinning te gaan vieren.

Zondag werd ik dan om 12u uitgehaald door mijn vriendin en haar ouders, om naar Sitges te gaan om daar in een restaurant aan het strand de verjaardag van de papa te vieren. Na het eten hebben we dan nog wat rondgelopen op de dijk, waar iedereen al in bikini en zwembroek rondliep aangezien de temperatuur ondertussen gestegen was tot 29 graden in de schaduw. Na nog wat rondslenteren hebben we dan om 21u de auto terug naar Barcelona genomen, en was ik om 22u terug thuis, net op tijd om Ramon te zien terugkomen van zijn weekend in Zaragoza, daarbij schreeuwend naar Diego (een fervente aanhanger van Madrid): "En, wat heeft uw ploeg dit weekend gedaan?" Ach, mannen en voetbal :-)

De commentaren zijn gesloten.