29-04-09

71) Jai Ho!

decorationUiteindelijk heb ik er dan ook aan moeten bezwijken aan dé hype van dit moment. Inderdaad, het voorbije weekend stond “Slumdog Millionaire” op het programma; de best bekeken bioscoopfilm de afgelopen weken, en bovendien ook nog eens bekroond met een hoop oscars, dus zowat een must see voor iedere zichzelf respecterende bioscoopganger.

“Slumdog Millionaire” (letterlijk vertaald: “Straathond Miljonair”) vertelt het levensverhaal van Jamal (Dev Patel), een straatjongen uit de Indiaanse sloppenwijken die tot ieders verbazing – aangezien in India straatkinderen per definitie lomp zijn – élke  vraag in “Wie wordt Euromiljonair” correct weet te beantwoorden, vooral omwille van zijn nogal turbulente verleden, zo blijkt uit de vele flashbacks gedurende de film.

Geen oscarnominatie zonder de typische en tragische liefdesromances natuurlijk (denk bijvoorbeeld ook aan Benjamin Button, nog zo´n oscarnominatie), en dit is hier het geval tussen Jamal en zijn liefje Latika – gespeeld door Freida Pinto, die zowat de grootste mannelijke fanclub op Facebook moet bezitten, en voor haar “performance” (2 woorden spreken en voor de rest voortdurend verdrietig kijken) gewoonweg een rol kreeg aangeboden in Woody Allens nieuwste film. Enige minpuntje is dat je tot op het einde van de film moet wachten om de typische Indische dansjes te kunnen aanschouwen, maar kom, het weer is veel te schoon om over die details te beginnen zeuren.

De commentaren zijn gesloten.