31-03-09

68) Back to Belgium (#2)

decorationDe voorbij week giet het hier in Barcelona al verschillende dagen aan een stuk, en nu de temperatuur de komende dagen nóg verder gaat dalen tot maar 10 graden, is het weer hoog tijd eventjes voet aan land in België te komen zetten (waar het sinds vandaag wél zonnig en warm is).

Vandaar dus dat ik komende week (van 4 t.e.m. 11 april) maar liefst 8 dagen uittrek om mij weer eens te goed te doen aan Belgische chocolade, mosselen, steak, brood (niet te geloven wat ze hier in Barcelona als 'brood' durven verkopen!), enz...ah, en liefst zo weinig mogelijk regen ;-)

Enfin, zaterdag om 10.55u vertrekt mijn vlucht vanuit Girona naar Maastricht, waar ik dan rond 13u zou moeten aankomen...fans op post, hahaha! Een uitgebreid verslag komt zo vlug mogelijk online.

24-03-09

67) Garrotxa, Sitges, enzovoort. Enfin, meer excursies

Voilà, nu ik eindelijk nog eens tijd gevonden heb om iets op mijn blog te posten, al direct een volledige update van het voorbije weekend:

Vrijdag was ik wat ziek en ben ik maar niet gaan werken omwille van keel- en hoofdpijn (ja zeg, aangezien ik toch bijna zo goed als gratis werk mag ik ook wel eens een vakantiedag nemen hè), allicht van het zonnige weer maar af en toe toch een fris windje waardoor je al wat vlugger verkouden wordt. Enfin, een erg rustige dag dus, met - behalve wat chillen en slapen niet veel op het programma.

Zaterdag zijn we dan naar Garrotxa geweest, op zo´n 1,45u rijden van Rubí, waar Núria en Xavi een huis hadden afgehuurd om de verjaardag van Núria te vieren. Het was zo een vakantiewoning met barbecue, basketbalring, ping-pong tafel, een grote keuken, living en 4 slaapkamers van telkens 2 personen - wel mooi hoor, en kost ongeveer 320€ om dat van vrijdag tot zondag af te huren voor zo´n tiental personen, dus dat valt ook nogal mee. Enfin, daar hebben we dan wat gebasket met enkele vrienden van Nuria, daarna "calçots" gegeten (dat is iets wat op porei lijkt en wat je in pikante looksaus moet doppen en dan opeten), wat vlees en dan nog van die amandeltaart - allemaal zelfgemaakt. Daarna hebben we dan nog wat gechilled en zijn we nog op excursie geweest naar een nabijgelegen dorpje dat volledig langs de rotsen opgebouwd ligt, en waar er ook al verschillende huizen omgevallen zijn. Daarna zijn we dan terug naar het huis gegaan en heeft mijn vriendin nog pannenkoeken gemaakt, en toen zijn wij 2 terug naar Barcelona vertrokken, om daar om 12u ´s nachts aan te komen.

Zondag moest ik dan weer om 9u ´s morgens opstaan, want om 10.30u had een vriendin van mijn lief ons uitgenodigd in Gavà om aan een lachcursus te gaan deelnemen (enfin, het was gratis, da´s alles wat ik erover zal zeggen, hahaha). Daarna hadden we dan afgesproken met mijn vriendin haar ouders om om 14u in Castelldefels (waar ik Diego zijn ouders in augustus ook was gaan bezoeken) om daar in een Argentijns restaurant steak te gaan eten (alweer met looksaus; ik krijg de indruk dat dat hier precies altijd geserveerd wordt), ingevoerd vanuit La Pampa (da´s een grote grasvlakte daar in Argentinië). Daarna hebben we dan afscheid genomen van mijn lief haar ouders, en zijn we nog doorgereden naar Sitges, waar een kunstfestival bezig was en we tot 18u nog wat hebben rondgewandeld. Rond 19u zijn we dan terug naar Barcelona vertrokken, want om 20u stond nog een film op het programma - Blindness - niet echt een ideale sunday evening-film aangezien nogal zware thema's werden behandeld. Enfin, nu ik het zo allemaal neerschrijf begin ik te begrijpen waarom ik mij vandaag zo moe voel, hahaha. 

10-03-09

66) Jeeuj, excursies!

Het voorbije weekend was de temperatuur zaterdag tot maar liefst 20 graden gestegen, en met hetzelfde vooruitzicht voor zondag hadden mijn lief haar ouders 's avonds beslist om een uitstapje naar het "Pantano de Sau" te organiseren, en aangezien er nog een plaatsje vrij was in hun auto mocht ik ook mee, jeeuj :-)

Wat Vilanova de Sau zo speciaal maakt is dat Franco in 1962 beslist had dat op die plaats een stuwmeer gebouwd moest worden dat Barcelona van water en stroom zou moeten voorzien in de toekomst - en dat daarvoor het dorpje Vilanova de Sau onder water gezet moest worden mocht geen excuus zijn. En zo geschiedde dus, waardoor het "Pantano de Sau" ("Het Sau-stuwmeer" in het Nederlands) tegenwoordig een toeristische trekpleister is geworden, aangezien het enige dat nog zichtbaar is van het dorpje, de oude kerktoren is (die nog altijd boven water uitsteekt).

 Enfin, met opnieuw 20 graden op de thermometer en geen wind leek het wel of de lente Barcelona had overgeslagen en al direct op de zomer was overgestapt; overal lagen dan ook mensen in de zon, te picknicken, enzovoort. Na een autorit van een uur en een korte wandeling rond het stuwmeer hielden we dan nog eventjes halt in het restaurant op de heuvel van "Vilanova de Sau" voor een steak (van de bergkoeien uit de omgeving) en een crema catalá.

 Rond 19u was het dan alweer tijd om huiswaarts te keren, samen alle andere Barcelonezen die zondag hadden uitgekozen om een paar uitstapjes te doen, waardoor we na enkele kleine files toch om 20.30u in Sant-Cugat waren, en toch wel relatief vermoeid van een dagje in de Catalaanse bergen. En een vermoeide indruk kan ik maar beter zien te vermijden de volgende dagen, aangezien er vrijdag hoog bezoek op het programma staat; want dan komen madre en padre namelijk een weekend op bezoek om een stand van zaken op te maken, hahaha (en natuurlijk om mij al mijn achterstallige verjaardagscadeautjes persoonlijk te overhandigen)    :-)

01-03-09

65) 14 + 7 + 1 = 22

Inderdaad beste bloglezer, wanneer je dit bericht leest ben ik alweer enkele jaren ouder....22 om precies te zijn. En aangezien 2 maart dit jaar op een maandag valt, werd er afgelopen zaterdag al gefeest op voorhand, zonder dat ik er iets van afwist bovendien :-)

Zaterdagavond rond 19u had Diego mij 'plots' nodig om een zonnebril te gaan kopen in het Centro Comercial La Maquinista in Barcelona, en aangezien ik 's avonds toch niet echt iets te doen had, besloot ik hem maar te vergezellen (voel je het al aankomen?). Enfin, ik dus mee in zijn nieuwe Skoda, op naar Barcelona. Eenmaal aangekomen in La Maquinista zijn we 4 winkels binnen geweest, en na 2 minuten zei Diego telkens "Nee, niet mijn goesting, kom maar door naar de volgende winkel". Ok, na nog 2 winkels moest hij dan terug naar huis, want "om 21u zou hij graag met zijn oma willen chatten, en aangezien het in Uruguay dan nog vroeg op de avond is, was het toch wel tijd om door te gaan." (Enfin, goedgelovige ik had alweer niets door).

Aangekomen in Rubí dan deed ik de deur open, en werd ik verrast door Norma, mijn lief, Xavi, Núria, een huis vol ballonnen en een tafel vol met pasta, waarop ik - met een lichtjes verbaasde blik - enkel een "Qué...qué....qué pasa chicos?" kon uitbrengen. Enfin, mijn vriendin had zich uitgeleefd op maar liefst 5 verschillende soorten pasta, en dan nog eens 3 verschillende desserts - waaronder een brownie met 22 kaarsjes, een chocoladetaart met bosvruchten en een heuse cake ter grootte van een klein voetbalstadion. Fie-estaaa dus, en dat was dan nog maar zaterdag; maandag moet op het moment dat ik deze blogpost schrijf (zondagavond) nog beginnen, dus ik hou jullie op de hoogte wat morgen (enfin, vandaag dus) nog in petto heeft!

Meer foto's zijn te vinden op: http://picasaweb.google.com/dasmichiel/8BarcelonaFebruari2009