05-02-09

60) Departmento Márketing Rent4Days, buenos días...

decorationZoals in mijn vorige blogpost beloofd hier dus een update van mijn nieuwe (en tevens laatste, voor zij die al schrik begonnen krijgen) stageplaats in Barcelona. De komende vijf maanden ben ik namelijk tewerkgesteld bij het appartementenverhuurbedrijf (geen idee eigenlijk of dat woord bestaat) Rent4Days - zie ook het kantoor op de foto hieronder, dat zich voornamelijk heeft gespecialiseerd op de verhuur en verkoop van appartementen in Barcelona, Madrid en Lissabon.

Mijn job de komende vijf maanden is het marketinggedeelte van het bedrijf verder uit te bouwen, en in een later stadium een externe evenementenservice op te starten (waar mijn kennis van de voorbije zes maanden bij Eventisimo zeker van pas zal komen). Leuk detail is dat ik de enige ben op het Marketing Departement, dus ook zowat mijn eigen baas - zo bepaal ik bijvoorbeeld zelf wanneer ik pauze neem, wat ik elke dag doe, en om welk uur ik kom werken (op voorwaarde dat ik natuurlijk vijf uur per dag op het kantoor aan het werk ben). De voorbije week heb ik mijn werkdagen maar laten vastleggen op elke dag van 10-15u, zodat ik 's morgens niet in een overvolle trein moet drummen voor een plaats, en toch nog op een mooi uur kan stoppen (in tegenstelling tot Eventisimo, waar overwerken tot 20u bijna eerder regel dan uitzondering was...).

De voorbije week heb ik marketinggewijs nog niet veel uitgericht, aangezien het er eerst vooral op aankwam de systemen van het bedrijf zo goed mogelijk te leren kennen, telefoontjes weten te beantwoorden, en enkele mails al (proberen) te beantwoorden. Vanaf morgen ga ik echter meer marketinggericht starten, beginnend bij de zoekmachine-optimalisatie van de site. Concreet komt het erop neer zoveel mogelijk significante links aan te gaan met allerlei externe providers, want Google plaatst sites waar veel naar gelinkt wordt automatisch hoger in hun resultatenvenster - waardoor het de komende dagen dus mijn taak wordt te overtuigen om de link van Rent4Days op hun website te plaatsen. Komt die cursus persuasieve internetcommunicatie van verleden jaar uiteindelijk toch nog goed van pas... ;)

De commentaren zijn gesloten.