08-01-09

53) Let is snow, let it snow.

Inderdaad, niet alleen in België doet de winter nu echt zijn intrede, ook Barcelona moet eraan geloven. Gisteren heeft het hier - voor de 3e keer in 14 jaar tijd - zelfs gesneeuwd. Natuurlijk niet de typische Belgische sneeuwvlokken, maar eerder een soort wit poeder dat uit de lucht komt vallen en onmiddellijk bij het neervallen begint te smelten.

decorationVoor de Barcelonezen - die in de winter slechts minimum-temperaturen van 8 graden gewend zijn - is zoiets dan ook redelijk uitzonderlijk, wat zich uit in een constant klagen over hoe koud het wel niet is (met zelfs extra nieuwsuitzendingen op televisie), straten die volstaan met water (riolering is in Barcelona een niet zo ingeburgerd begrip als in België, aangezien het hier bijna nooit veel regent), en véél ongevallen door de gladde wegen (van Barcelona-centrum naar Rubí hebben we er zo´n achttal geteld).

Natuurlijk leveren deze winterse taferelen ook mooie foto´s op (zie hierboven de berg Tibidabo in de sneeuw en mist), en zolang we lekker warm binnen in het kantoor zitten, valt de winter hier ook best wel mee :)

De commentaren zijn gesloten.