01-12-08

47) Uitnodiging, receptie, dinner, feestje, etc.

Wat een rustige werkweek moest worden, is uiteindelijk uitgedraaid op een marathon van werk, recepties en feestjes. Hier aldus het relaas van alweer een heftige week :).

Maandag had inderdaad alle tekenen van het begin van een rustige werkweek; alle evenementen voorbij, geen lopende incentives in het vooruitzicht, en geen nieuwe aanvragen die binnenkwamen. Ideaal dus om een beetje op Facebook te zitten, mails te lezen, op de hoogte te blijven van het Belgische nieuws, enzovoort. Dinsdag was eigenlijk meer van hetzelfde; supperrelaxed wat op het internet zitten surfen, en af en toe eens een telefoontje beantwoorden, meer niet.

Woensdag begon het echter; opeens wilden alle businessverantwoordelijken van de vijfsterrenhotels in Barcelona allemaal op woensdag langskomen om hun hotel nog eens een keertje persoonlijk in de verf te komen zetten op ons kantoor. Omdat Jerry echter voormiddag opeens last gekregen had van een erge voedselvergiftiging (zó erg zelfs dat ze hem hebben moeten afvoeren 's namiddags), moest ik dus alle commerciales ontvangen - enfin, zij die überhaupt nog wilden - want hier in Spanje schijnen veel comerciales te denken dat je alleen maar een gesprek met de baas nodig hebt om alles in orde te laten komen.    

Donderdag was Jerry dan weer terug op het kantoor, na (alweer) een nachtje ziekenhuis (ik denk dat-ie daar allicht een klantenkaart moet hebben ondertussen :-D), en werd de rust plotseling omgegooid door drie aanvragen die ongeveer tegelijkertijd binnenkwamen, allen voor mei en september 2009. Daarenboven kwam dan nog eens dat bij alle drie de aanvragen een antwoord binnen de 48u verwacht werd, waardoor er de hele dag druk getelefoneerd en gemaild moest worden met alle hotels, restaurants, tourproviders, enzovoort. Daarbij kwam dan nog eens dat de gevraagde evenementdata bleken samen te vallen met een belangrijk congres in Barcelona, waardoor alle 4- en 5-sterrenhotels in onze database al compleet volgeboekt waren. Er zat dan ook niets anders op dan hotels buiten het centrum te gaan contacteren, zodat we ´s avonds al een aantal 5-sterrenhotels in Terrassa, met zijn aanvraag had gecontacteerd. De andere twee aanvragen werden verschoven naar "vrijdag-te-behandelen", aangezien het in Barcelona voor de meeste providers de gewoonte is om donderdagnamiddag al rond 17u naar huis te gaan (op vrijdag is dit zelfs al 13u).

 Helaas zijn de werkuren bij Eventisimo contractueel vastgelegd van 10-19u, maar vandaag deden we daar zelfs nog een schepje bovenop. Eventisimo Barcelona was namelijk uitgenodigd in het stadion van F.C. Barcelona (inderdaad, Camp Nou), waar er een Catering-Receptie en inwijding van een nieuwe evenementenzaal in het Camp plaatsvond. Stel je voor, de 4 grootste cateringbedrijven van Barcelona die je - broederlijk naast elkaar gesitueerd - de lekkerste, zoetste of meest exclusieve gerechten gratis aanbieden, gewoon in de hoop een babbeltje met je te kunnen slaan en er zo voor te zorgen dat je - wanneer je bij de volgende groepsaanvraag weer eens een cateringdienst nodig hebt - je hen zal contacteren. Enfin, het babbelen heb ik aan Jerry overgelaten, het eten nam ik voor mijn rekening. Goede werkverdeling, al vond Jerry van niet, afgaande op commentaren als "Verdorie Michiel, praat jij eens een keer met die mannen, kan ik ook eens wat eten" :-D

Om 23u sloten de cateringbedrijven hun boeltje en besloten we er maar vandoor te gaan, dit keer naar de club Shoko, waar alle evenementenbedrijven van Barcelona uitgenodigd waren voor een etentje en gratis drank.

 Vrijdag dan weer een drukke werkdag, met telefoontjes en mails op-en-weer betreffende de andere 2 aanvragen die afgehandeld moesten worden. Gelukkig kregen we alles op tijd verzonden, want nog diezelfde avond (enfin, nacht) hadden we alweer een andere uitnodiging op zak, dit keer van het 5-sterrenhotel Dolce Sitges (in Sitges dus), waar we uitgenodigd waren voor een 4-gangendinner en overnachting in het hotel. De overnachting in het hotel hebben we maar geskipt, maar het dinner was wel dik in orde. Ook hier weer dezelfde werkverdeling als de avond ervoor: Jerry is chauffeur en houdt zich bezig met de comerciales, en ik drink, eet en maak een paar foto´s. Ja, Jerry en ik zijn een goed team :-D

Commentaren

Jaloezie ...

Gepost door: Kevin | 04-12-08

De commentaren zijn gesloten.