07-11-08

42) ¿Castanyaqué?

Zoals ik dus in mijn vorige bericht geëindigd ben, kreeg ik vrijdagmiddag een telefoontje van Ramon, of ik zin had naar een Castanyada te gaan. Inderdaad, hoor ik je nu denken, "een Castanyaqué?"

Een Castanyada is eigenlijk de Catalaanse tegenhanger van het Amerikaanse Halloween, en wordt dus ook op de 31 oktober gevierd, maar dan wel een beetje anders dan het Amerikaanse trick-or-treat kinderspelletje waar van deur tot deur gegaan wordt voor snoep. Hier spreekt een grote groep af bij iemand thuis, en worden er kastanjes geroosterd (vandaar castanyada) en Panellets gemaakt. Panellets zijn kleine marsepeinbolletjes met nootjes, kokosnoot, etc. die enorm duur zijn als je ze bij de plaatselijke bakker gaat halen (omdat alles met de hand gemaakt moet worden), en daarom ook bij voorkeur zoveel mogelijk zelf worden gemaakt. Enfin, nadat ik wat toegekeken had hoe het vrouwvolk zich zorgvuldig bekommerde om het dessert, en wat meegelachen had met de rest van de mannen die totaal geen idee hadden hoe kastanjes het best geroosterd konden worden; in een pan op een (gas)vuur, in de oven, of op de barbecue. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat geen één van de drie opties tot een goed resultaat leidde, waardoor het uiteindelijk enkel Panellets werden als dessert :).

Zaterdag stond normaal een uitstap naar de Pyreneeën op het programma, maar omdat het weer nog altijd Belgische kuren had, werd dat al gauw gecancelled, zodat ik uiteindelijk toch nog een relaxed weekend had. Ideaal, want Jerry had me vrijdagnamiddag ook nog gebeld dat hij de komende week ook niet zou komen werken, dus dat ik beter uitgerust kon zijn om alleen op het kantoor alles te regelen.

De voorbije werkweek was dan ook vooral druk, met veel heen-en-weer-gebel met het hoofdkantoor van Sevilla om alles zo goed mogelijk geregeld te krijgen voor een inspectiebezoek van een groot Duits evenementenbureau dat volgend weekend naar Barcelona gaat komen voor een bezoek. To be continued, that one.

De commentaren zijn gesloten.