03-11-08

41) Met de familie door Barcelona.

Voilà, na een druk weekend geen rustige werkweek, want dinsdagavond stond de helft van de familie Das op de luchthaven van Girona. Eerst was er nog wat onduidelijkheid of ik mijn 2 vooraf gevraagde verlofdagen wel zou kunnen/mogen opnemen omdat Jerry momenteel al enkele weken afwezig is omwille van een longontsteking (waardoor ik dus alleen op het kantoor ben), maar uiteindelijk, na wat -euhm- manipulatieve communicatie :-) kreeg ik dinsdagvoormiddag toch een bevestigend telefoontje.

En daar stonden ze dan aan het kantoor op vrijdagavond, doorweekt van de vele regen. Hoewel maandag een dag van veel zon en temperaturen tot 23 graden was, daalde de temperatuur dinsdag tot een onaangenaame graad of 10, met regen, kou, ach ja...en meer regen (enfin, ze voelden zich in ieder geval al onmiddelijk zoals in België, muhaha). Dinsdagavond stond er dus niet veel op het programma, behalve wat avondeten in een all-you-can-eat restaurantje, en een wandeltocht terug naar het hotel, in de regen natuurlijk.

Ook woensdag was een ontypische Barcelonese dag, met opnieuw grijs en koud weer, afgewisseld met opklaringen en veel regenbuien. Gelukkig waren we 's middags uitgenodigd bij Xavi, waar la família kennis maakte met de Catalaanse keuken en appartementen van L'Eixample, terwijl Xavi en Núria crème-au-beurre leerden kennen (die erg in de smaak bleek te vallen). De rest van de dag bestond uit wat winkeltjes aflopen (gelukkig besloot Isabel de Spaanse economie te redden door wat wilde aankopen te doen), La Pedrera en Casa Battlò bekijken, en een bezoek aan de Starbucks op de Ramblas, allemaal in de gietende regen, uiteraard ;)

Donderdag was gelukkig wel een typische herfstdag in Barcelona: relatief warm (16 graden) en volle bak zon. Toen we er echter achter kwamen dat de "Tibibus" naar Tibidabo (met 512 meter de hoogste berg van Barcelona, met zicht over heel de stad) enkel in het weekend reed, werd maar besloten naar Park Guëll te gaan, waar het - zoals te verwachten - nog altijd volzat met toeristen die nog snel een citytrip naar Barcelona hadden geboekt. Na ons bezoek aan Park Guëll dan met de metro terug naar Plaça Catalunya, waar een middagmaal in "Les Quinze Nits" (Catalaanse voor "De 15 nachten", een restaurant in het hartje van BCN waar je voor 8,75€ een driegangenmenu kan eten) op het programma stond.

Vervolgens ondernamen we dan nog een tweede poging om naar Tibidabo te gaan, dit keer met de trein, een bergtreintje en een busje, dat ons helemaal tot aan de ingang van de bekende kerk bracht. Ondertussen was het wel al 18.30u, dus het begon steeds frisser te worden op 512 meter hoogte, en zeker toen we dan nog eens de lift namen tot in de top van de kerk; op 670 meter hoogte (vanwaar je een uitzicht hebt over heel Barcelona). 

Tenslotte dacht ik dat er nog een fonteinenshow zou zijn in Montjuïc, maar uiteindelijk bleek dat niet te kloppen (tot daar mijn organisatorische talenten dus ;-)), dus na een beetje sight-seeing rondom Plaça Espanya dan maar terug naar het hotel, voor hun laatste nachtje in de hoofdstad van Catalunya. Vrijdagmorgen vertrok hun vliegtuig dan opnieuw in de gietende regen naar België, terwijl ik op het kantoor wat probeerde bij te bekomen van 2 drukke dagen. Helaas niet voor lang, want 's middags kreeg ik weer telefoon van Ramon, of ik goesting had om 's avonds naar een castanyada te komen. Geen idee wat het was zei ik maar ja...

De commentaren zijn gesloten.