01-11-08

40) Na siësta komt...actie.

Inderdaad, het is al bijna een week geleden sinds mijn laatste blogpost. Dat kan maar één ding betekenen; nl. dat ik het de laatste tijd erg druk heb gehad. Maar beginnen waar we de laatste keer geëindigd waren:

Vrijdag stond dus een bezoek aan de Masterpiece-party in de club Shoko op het programma, samen met Diego. Omdat ik op het kantoor ook nog een uitnodiging had liggen van de opening van de nieuwe lobby van het hotel ME Barcelona voor 3 personen voor diezelfde avond, besloten we Sergi ook nog uit te nodigen voor een avondje party crashen. Afspraak om 23u aan de ingang van het hotel ME, maar geheel naar Catalaanse traditie vertrokken we hier pas rond 22.50 (rit van Rubí naar BCN-centrum is zo'n 25 minuten), dus onderweg al een telefoontje van Sergi waar we bleven. Gelukkig beschikt Diego over een krachtige Volvo, dus rond 22.21 waren we dan toch ter plaatse.

In Barcelona wordt graag belangrijk gedaan door te werken met allerlei lijsten waar je je moet inschrijven om ergens binnen te mogen. Zo ook in het Hotel ME, waar ik ons eerst had moeten inschrijven op een VIP-lijst, anders laat de 5-koppige security je er gewoon niet eens in, pfff wat een show.

Enfin, éénmaal binnen dan was er eigenlijk niet veel te beleven; mooie futuristische lobby, maar toen bleek dat de drank niet gratis was en we 4€ moesten betalen voor een gewone cola, zijn we er maar vandoor gegaan, op weg naar Shoko in de meeste yuppie-buurt van Barcelona. En inderdaad, ook hier moest je op de "lijst" staan om binnen te mogen, maar eenmaal binnen bleek ook hier de drank boven de 4€ te liggen, dus op een relatief bescheiden uur zijn we er, na 2 uur toegekomen te zijn met 1 drankje, ook hier maar snel vandoor gegaan.

Zaterdagnamiddag dan had ik geluk dat Albert zich plotseling erg ziek voelde, waardoor ik met zijn abonnement naar F.C. Barça - Almería kon gaan kijken. Ideaal, want in de eerste 39 minuten slaagde Barça er in maar liefst 5 goalen te maken (hetgeen ook de eindstand zou zijn), tot groot jolijt van de vele toeristen en de Catalanen, die zich al stilletjes aan beginnen op te maken voor Barça - Madrid midden December.

Zondag ook weinig rust, want om 13u werd ik voor La Pedrera verwacht voor een optreden van Xavi en zijn groep, om dit op zijn minst opvallende bouwwerk van Gaudi te promoten. Na de dansvoorstelling dan nog met Xavi, Nuria, zijn ouders en zus naar zijn thuis gegaan om daar nog een typische Catalaanse maaltijd en dessert te eten, terwijl ik door de familie spontaan werd omgedoopt tot de nieuwe geadopteerde zoon. Na het eten dan nog eens naar La Pedrera, waar het avondprogramma ondertussen ook al begonnen was, met nog meer optredens, zang en dans. Om 20u dan eindelijk terug naar Rubí om te gaan slapen, want 2 dagen later zou de helft van de familie dan weer voor de deur staan, klaar voor een privé-tour door Barcelona ;)

De commentaren zijn gesloten.