14-10-08

37) Ex-kotgenoten-weekend

Dit weekend was ex-kotgenoten weekend. Het begon vrijdagavond al, met een mail van Rupert, onze Zuid-Afrikaanse ex-kotgenoot die nu op het eiland van Gough (een mini-eiland bewoond door 6 personen dat bekend staat als "the loneliest place on Earth", op slechts 2700 km van Zuid-Afrika -dat dan nog het dichtst bijgelegen land is) om daar de sterren te tellen of zoiets; enfin iedereen weet waar-ie zit, maar niemand wat-ie eigenlijk precies doet :)

In ieder geval, ´s avonds hadden we afgesproken bij een kennis in een relatief goedkoop (10€ pp voor een menu valt naar Barcelonese normen enorm goed mee) Chinees Restaurant in Sant-Cugat voor een verjaardagsfeestje. Over geld kosten gesproken trouwens, Sant-Cugat is op veel vlakken al bijna even duur als Barcelona-centrum aan het worden. Zo betaal je in het centrum van Sant-Cugat om middernacht al 3€ voor een gewone cola in een alledaags cafeetje...

Enfin, zaterdagavond besloten we er - naar Catalaanse normen - relatief vroeg vandoor te gaan, wat ´s zondags stond de 10 kilometer van Rubí op het programma, en aangezien Ramon ging meedoen moest zijn fanbase dus ook om 11u in het centrum van Rubí aanwezig zijn. Dit keer had-ie geluk, want in tegenstelling tot de halve marathon in Sant-Cugat van een week daarvoor, was het nu zwaarbewolkt en een beetje regenachtig, maar wel nog altijd 23 graden (anders zou het teveel op het weer in België geleken hebben, natuurlijk ;-) )

Na de marathon repten we ons naar de trein (enfin, Norma en ik; Ramon kwam achterna gestrompeld), want Xavi (weer een ex-kotgenoot) hield samen met Núria (zijn vriendin) een inauguración (inwijding) van hun nieuwe appartement in de wijk Eixample in het hartje van Barcelona, op 2 minuutjes wandelen van het kantoor van Eventisimo (ideaal, want nu kan ik iedere middag daar gaan eten ;-) )

 Xavi en Núria hadden voor het middagmaal gezorgd, Team Rubí voor het dessert: zelfgemaakte flan (die wel een beetje sterk naar kaneel smaakte aangezien Norma daar wat mee overdreven had, maar kom :-) ). Na het eten en het aanschouwen van hun nieuwe appartement dan nog doorgegaan naar een cinema in Plaça Universitat, omdat Norma per sé Girasoles Ciegos ("Blinde Zonnebloemen") wilde zien.

Met het fiasco van vorige keer nog in ons achterhoofd (vorige keer wilde ze namelijk "Don´t Mess With The Zohan" gaan zien, één van de slechtste films die ik ooit al heb gezien) waren Ramon en ik een beetje sceptisch, en ons vermoeden werd weer bevestigd. Ciegos Girasoles is een film van 1,5u waar het verhaal enorm uitgerokken is en makkelijk in één zin verteld kan worden: Ten tijde van Franco wordt een fascistische priester verliefd op een moeder van zijn leerlingen, tot hij ontdekt dat zij nog altijd getrouwd is met een verzetsstrijder. Moraal van het verhaal: vermijd in het vervolg films die Norma absoluut wil zien :). Desondanks speciaal voor de cinefielen hieronder dan toch nog kort eventjes de trailer:

Alle foto´s van dit weekend zijn, naar goede gewoonte, ook weer exclusief te bekijken op volgend adres: http://picasaweb.google.com/dasmichiel/BarcelonaOktober2008#

De commentaren zijn gesloten.