10-10-08

36) Insiderstip 21: opgepast met de metro!

Misschien heb je ooit al eens de metro genomen in Barcelona, en je afgevraagd of er nooit iets zou kunnen gebeuren in zo´n kleine, ondergrondse, afgesloten ruimte; zoals vb. een terroristische aanslag of een hold-up. De kleine gauwdieven even buiten beschouwing gelaten, is de metro van Barcelona (vooral na de metro-aanslagen in Madrid) toch wel één van de veiligste publieke transportmiddelen in BCN, met stoer uirziende security (met K-9-honden) aan de ingang van elk groot station, duizenden camera´s (zelfs in elk metrostel), én een eigen Underground-politie (die wel enkel bevoegdheid heeft onder de grond en dus niks kan doen als een gauwdief snel naar de uitgang van een metrostation vlucht, maar kom).

Helaas blijken al die veiligheidsmaatregelen allen overbodig wanneer je at the wrong moment at the wrong place bent, en een schizofreen toevallig je pad kruist. Zoals je in onderstaande video kan zien, staat een gepensioneerde man rustig te wachten op de metro. Net op het moment dat de metro het station binnenrijdt, wordt de man door een andere persoon - een schizofreen, zo bleek later - onder het toestel geduwd, met onmiddellijke dood tot gevolg natuurlijk.

Dankzij de beveilingscamera´s is de dader uiteindelijk gevat, maar die kon zich natuurlijk niets meer herinneren (schizofreen, remember); hoewel uit later onderzoek door de Barcelonses CSI bleek dat de man op het moment van de feiten echter perfect wist wat-ie deed. Er hangt hem nu een gevangenisstraf van 14 tot 17 jaar boven het hoofd.

Volgende keer wanneer je dus de metro neemt misschien beter niet te dicht bij het spoor wachten. Trouwens, hopelijk wordt dat geen nieuwe rage, zoals Perronsprinten tegenwoordig al België en Nederland heeft veroverd:

 

De commentaren zijn gesloten.