26-08-08

19) Please Mess With The Zohan

decorationZondag op het programma: niet veel, een beetje rusten en dan 's avonds naar de film, want Norma wilde You Don't Mess With The Zohan (of, zoals hij hier in Spanje heet: "Licencia para peinar") gaan zien; het laatste nieuwe misbaksel van Adam Sandler, bovendien ook nog eens geproduceerd en geschreven door hem (enfin, dat was al een eerste waarschuwing). De tweede waarschuwing was het mevrouwtje aan de kassa ons "vriendelijk waarschuwde dat de film nogal erg slecht is". Op dat moment hadden we ticketjes moeten kopen voor Wall-E, maar om de één of andere reden (hier Norma genoemd) zaten we 5 minuten later toch te kijken naar Sandlers flutfilm.

Het script, al is dat in dit geval eigenlijk een belediging voor het woord, leek geschreven door een bende mentaal gehandicapten die net Epic Movie had gezien, en daarna besloot dat het blijkbaar nóg slechter kon: Een geheim superagent (Sandler, natuurlijk) van de Mossad (de Israëlische geheime dienst) zet zijn eigen dood in scène, zodat hij een nieuw leven kan opbouwen in New York. Het is zijn droom om haarstylist te worden, maar zijn verleden laat hem niet los. Hoor ik daar iemand verhaal? roepen?

Verder dan enkele gerecycleerde moppen uit andere flutfilms die zich 'komedies' durven noemen, meer gaten in het verhaal dan in een gemiddelde Emmentaler, moppen over Zohan zijn ding, en seksscènes met vijftigjarige vrouwen had de film niets te bieden, behalve dan natuurlijk een voortdurend racistische ondertoon wat betreft de conflicten tussen vluchtelingen uit Israël, Palestina en Turkije aan de ene kant (met alle clichés uitvergroot tot het belachelijke), en de rijke Amerikanen aan de andere kant.

"You Don't Mess With The Zohan" (of "Licencia para peinar") moet zowat één van de slechtste films zijn die ik ooit heb gezien. Indien je klinisch gestoord bent, waarmee ik bedoel, als je soms 's morgens wakker wordt en denkt dat je een hamster bent, ga dan zeker naar deze film kijken. Indien niet, hou je geld bij en blijf zo ver mogelijk uit de buurt van deze klucht!

De commentaren zijn gesloten.