06-08-08

7) Insiderstip: blijf niet zitten in de trein!

En voilà, we smijten er eens een keer een insiderstip bij: bovenstaande titel is (omwille van plaatsgebrek) niet geheel volledig; er moest eigenlijk staan: 

"Wanneer  een groepje mentaal gehandicapten de trein binnengelopen komt, en ze besluiten bij jou in de zitjes te komen zitten, blijf dan niet zitten (zoals ik dus wél deed), maar ga vlug naast iemand anders zitten, ook als dat toevallig een kettingrokende skinhead die, luid meezingend met op de beats van Doom, wat hasj begint te roken of een gepensioneerde operazanger met last van hoofdluizen die een nieuwe carrière wil beginnen als accordeonist". - hetgeen hopelijk meteen verklaart waarom ik de titel wat heb ingekort.

decoration

Het zat namelijk zo: de eerste mentaal gehandicapte maakte al onmiddellijk een inschattingsfout toen-ie zich recht op mijn schoot neerplante, waardoor ik al genoodzaakt was met een kordate 'Uhum' mijn territorium moest afbakenen. De andere 2 individuen (een oudere man en een veertigjarige vrouw), die zich ondertussen onder luid gekrijs al in de 2 zitjes voor mij gezet hadden, begonnen vervolgens ruzie te maken over wie zijn arm op de middelste armleuning mocht leggen. De man gaf uiteindelijk toe (enfin, zoals altijd dus :)), en nam dan maar genoegen met het bovenbeen van de vrouw en begon daar stevig in te knijpen, hetgeen uiteindelijk weer tot een nieuwe ruzie leidde.

Ook de man aan mijn linkerkant (die van de inschattingsfout) bleef echter niet stil; elke keer er een trein voorbijkwam sprong-ie namelijk recht en begon luid 'trén', 'trén' te roepen. Ondertussen leek de ruzie voor mij weer eventjes bekoeld, hoewel de billenkerel nu in zijn neus zat (met beide vingers, nog nooit gezien :)!), en het -euhm- residu zonder enige schaamte op zijn t-shirt begon uit te smeren, tot groot ongenoegen van een bomma die afkeurend met haar hoofd zat te schudden, en bijna kokhalzend de trein wilde verlaten toen het troepje haar 5 minuten later voorbijwandelde naar buiten.

22:52 Gepost door Michiel Das in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: metro trein barcelona michiel das |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.